Renoveringen 2014

 

CLASSIC YACHT SERVICE GRUNDSUND

Vi har nu fått beskedet att CLASSIC YACHT SERVICE GRUNDSUND kommer att ta sig an akterstäven på TV 12. Eftersom vi vill att TV 12’s  renovering görs noggrant och har hög kvalitet bestämde vi oss att CLASSIC YACHT SERVICE var företaget för detta komplicerade arbete.

CLASSIC YACHT SERVICE GRUNDSUND erbjuder lösningar på kundens funderingar och önskemål. Företaget erbjuder både traditionella och moderna metoder används för bästa resultat. CLASSIC YACHT SERVICE erbjuder också hållbara och underhållsfria produkter för Din båt.

salongsbåt charter

salongsbåt charter IMG_3382

Vi har nu inhandlat TV 12 sökarlykta från 1919 tillverkad av Gray & Davis automobile. Denna sökarlykta satt på en brandbil i USA och hade turen att komma över denna i en antik marin affär i Miami. Lämnnade in den på putsning och en bytte en del elkablar så den är nu helt funktionell. Skall bli ett nöje att montera denna på TV 12.

Motor yacht

Vi har nu på det gamla sättet skrapat järnkölen och tagit bort all rost sedan applicerat rå linolja och sedan gasolbrännare och hettat upp detta. Sedan två lager med järnmönja.

Salongsbåt Charter 20140430_184608_resized

Salongsbåt Charter

Eftersom vi har inhandlat stora gedigna maskiner till TV 12 såsom planhyvel, pelarborr och bandslip behövde vi förlänga ena sidan av båthuset med några meter. Tyvärr tar allt detta tid men är nödvändigt för att båtsnickarna skall kunna ha ett bra utrymme att arbeta på.

Vi har nu fått hjälp av våran vän från Kanada David Taylor som har gjort ett utomstående arbete med båthus och slipning av borden på TV 12. David Taylor har nu vistats hos oss i snart 3 veckor och måste tyvärr åka tillbaka i helgen till Miami där han är bosatt. Han kommer att saknas!

Motor yacht charter

Här är David Taylor igång med den sista slipningen av fördäcket innan betsningen och lackningen. Däcket har nåtats om med Tec7 Marine Caulk som är en underbar nåtmassa att arbeta med och som också är kompatibel med den enastående lacken XtreemCoat.

Nu har Jesper Wilen som är ägare till Classic Yacht Service Grundsund kommit och börjat med akterstäven. Börjat med mallningen av akterstäven.

Classic yacht Service Grundsund

Classic yacht Service Grundsund

Classic yacht Service Grundsund

Motor yacht Renovation 20140513_125432_resized

Här har vi David Taylor som börjat med ompluggningen av TV 12, en hel del plugg som skall bytas ut innan TV 12 skall oljas och betsas på Babords sida.

Classic Yacht

På en dag blev den extra utbyggnaden klar på till båthuset. Nu kan Classic Yacht Service Grundsund ha en bra arbetsyta att arbeta på.

Salongsbåt charter

Vi har nu fått den nya propellerhylsan av Sleipner AB, nu skall den gängas om hos Orust Svets och Smide….Bråda dagar att hinna med allt arbete omkring TV 12….

Veteranbåts Charter

Här har David Taylor börjar borra ut dom nya pluggen, nu är hela babords sidan ompluggad. Ca. 300 nya plugg. Nu skall babords sidan oljas och betsas så vi kan börja lacka om några veckor..

Veteranbåts charter

Nu skall nya bottenstockar tillverkas av Orust Svets och Smide.

motor yacht

Nu har mallarna gjorts klart till akterstäven och här skall ekstycket sågas ur till akterstäven.

motor yacht

cg pettersson

cg pettersson salongsbåt

salongsbåt

En behövlig kaffe rast i det vackra vårvädret.

motor yacht

Vilket profesionellt jobb som blir utfört av Classic Yacht Grundsund. Sista dagarna är det mallning och limning av akterstäven.

Motor Yacht

Classic Yacht Service Grundsund

Vilken otrolig syn att äntligen se akterstäven bli uppbyggd igen!!

Motor Yacht

yacht

Nu börjar borden komma på plats. Skall dit en ca. 8 bord sedan skall TV 12 sjösättas….

IMG_3605

Nu har vi betsat bordläggningen med International båtbets och 9 lager schooner. På salongsöverbyggnad har vi använt oss av XtreemCoat som skall vara underhålls fri i ca. 10 – 15 år.

Nu har vi äntligen sjösatt TV 12 och hon ligger nu på Vindö marina på Västkusten. Detta har varit två mycket krävande år för oss alla men nu när vi ser TV 12 ligga i vattnet igen så har allt detta varit värt slitet. En underbar dam på 90 år fyllda år och en imponerade historia. Vi skall i sommar besöka olika hamnar på Västkusten så att folk kan också gå ombord och se hur en Tullkryssare såg ut 1924.